"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2012. december 7., péntek

Van véleményem


Társadalmi megosztottság.
Vannak ők és vagyunk mi.
Ez a megosztottság Magyarországon nem a sokszínűséget alkotja, ahogy normális országokban lenne.
Nem azt erősíti, hogy fogadjunk el minden másképp gondolkodót.
Magyarországon, ez hatalmi és anyagi vonalon rendeződik, mivel pedig így van, igen agresszív.
Állandóan jelen van, hogy éppen melyik vonal erősödik fel, az a hatalmon lévők prioritásától függ.
Lehet, úgy felosztani, hogy valaki ateista vagy vallásos.
Valaki keresztény vagy más vallású.
Valaki katolikus vagy protestáns.
Valaki történelmi egyházas, vagy felekezeten kívüli.
Valaki bal-liberális, vagy jobboldali konzervatív.
stb.

A felosztások létező kategóriák. A mindenkori hatalom érdeke Magyarországon a sokszínűségünket megosztottságra használni.
Minél erőteljesebben teszi, Alkotmányt is módosítva, kihangsúlyozva, aki nem katolikus nem is magyar,
annál erősebb törekvése van, az 'ők' és 'mi' kategóriákat megerősíteni, a félelemkeltés és a hatalom megtartása véget.
A hatalom megtartásnak Magyarországon egyetlen egy oka van. Nem a thümotikus emberi érzések, nem is a természetes vágy az alkotásra, jobbításra.
Az ok, hogy mivel, akik az 'ők' kategóriában vannak azt mondják maguk között, mivel mi egy kategóriában vagyunk, és mivel mi, akik most a hatalomban vagyunk, sok tisztességtelen dolgot tettünk már eddig is, és ezt ők, akik a másikban vannak, nagyon is tudják, hiszen ellenük követtük el, ezért mi nem szeretnék, hogy ők kerüljenek hatalomra, mert akkor nemcsak hogy felelősségre vonnak minket, hanem meg is büntetnek.

A társadalmunkban, ahhoz, hogy a megosztottság minden formáját felszámoljuk egyetlen egy út van.
A tisztesség kategóriája.
Ha valaki tisztességes, becsületes, a törvényeket igazán betartja a jóra törekszik, megteremtődik a közös nevező. Megszűnnek a kategóriák minden fronton. Vallási, társadalmi, és gazdasági tekintetben.

Magyarországon az a probléma, hogy mivel 'ők' kategóriában lévők, nem akarják, hogy megbolygassák őket, mivel jogosan félnek a számonkéréstől, ezért olyan kommunikációt folytatnak, ami az agresszió kommunikációja, vagyis hideg távolságtartó, a 'mi' kategóriában lévőkkel egyáltalán nem kommunikálnak. Ez pedig már azért rossz, mert, akik a tisztesség kategóriájában vannak, szívesen segítenének a hatalomban lévők kategóriájának, hiszen ők pontosan látják, hogy milyen törvények miért nem működnek, vagy milyen feladatot miért nem lehet teljesíteni, és elfogadhatatlan, hogy a 'mi' kategóriákban lévőket folyamatos csalásra, lopásra és hazugságra kényszerítsék. Rákényszerítve a kölcsönös megállapodásra, ami a cimboraság, ti is csaltok, mi is csalunk, ne bolygassatok minket.
Igen ám, de én azért csalok, mert te a vezetőm vagy, és rám kényszeríted. Óriási különbség. És te azért kényszeríted rám, hogy én bosszúból föléd kerülve revansot ne vegyek rajtad, hogy mindenkor zsarolható maradhassak, pedig én, mivel tisztességes kategóriában vagyok nem is vennék revansot rajtad, de te mivel a tisztességtelenben vagy, ezt elképzelni sem tudod. És akkor ennek mentén történik egy befagyás, állapotok konzerválása, márpedig az, hogy vannak ők és vagyunk mi.

A kategóriák emberi tartalma mindig változik, és mégse, igazából, ha úgy tűnik a történelem színpadán, hogy újra alakul egy-egy kategória, új emberekkel ez csak a látszat, ugyanis 'ők', mindig is az 'ők' kategóriában vannak, csak más eszmék mellett. A kategóriák nem embercsoportokat jelentenek, nem faji, és nem vallási alapon léteznek, és nem is biztos, hogy ismerik egymást, hanem az elv alapján rendeződnek. Ez már pedig a hatalmuk megvédése minden eszközzel.
Hogy ehhez melyik eszmét használják, attól függ éppen melyik van divatban a hatalom birtokosainál. Ők mindig ők maradnak, mi pedig mindig mi. Mert az elv mindig ugyanaz:
Vannak a tisztességtelenek és vannak a tisztességesek.
Így, amíg világ a világ, mindig lesznek tisztességtelenek és lesznek tisztességesek.
Mindig lesznek angyalok és mindig lesznek ördögök.
Lesznek a gazdagok között és lesznek a szegények között.
Nincs olyan társadalmi szegmens, ahol ez ne jelenne meg.

A tisztességtelenek ismérve:
- Nulla kommunikáció. / No kommunikáció
- Egy ideig, egy gondolatkör mentén való csoportosulás.
- Kevés munka, kevés gondolkozás, kevés ötlet. Vagy semmi hasznos ötlet.
   Ebből kifolyólag kevés haszon a társadalom egészére nézve. Vagy egyenesen rombolás.
- Rejtettség. A nyílt konfrontáció kerülése.
- Tisztességtelen kihasználás. Az embereket tárgynak való nézés. Köszönet hiánya.
   Rablás. 'Mert én megérdemlem' - elv alapján.
- Egy kézben összpontosított hatalom szeretete és az erre való törekvés.

A tisztességes kategóriákban lévők jellemzője:
-  Kommunikáció; Legalábbis a kommunikációra való törekvés.
- Sok gondolat, sok írás, vagy beszéd.
- Nyíltság. Állandó eszmecserére való törekvés a vezetőkkel is.
- Demokratikus hatalom megosztás.
- Önzetlen adás.
- Igazság iránti szenvedélyes szeretet. Emberszeretet. Amiért akár az életüket is feláldozzák.

Ebből a levezetésből a 'mi' kategóriában lévő tisztességes hívők azt tudjuk kikövetkeztetni, hogy ami körülvesz bennünket az a világ, vagy másképpen a pogányok. Ahová minket az ÚR, a mi Urunk Jézus Krisztus és az Ő Atyja, a tisztességes evangélium üzenetével küldött.
Mert 'ők', ha tisztességtelenek, akkor sötétségben vannak. Jelen állapotukban az ördög atyának fiai. Hiszen minden, ami nem tisztességes, sötét, és mások megkötözésére, félelemkeltésre, és félelem fenntartására irányul, az hazug, nem Istentől van.
Legyen az bár egyházi, vagy használja Isten nevét gyakran.
Mindent a gyümölcseiről lehet megismerni. Érdektelen ki mennyit vet keresztet, vagy hányszor imádkozik, ha cselekedeteiben gonosz. És ez vonatkozik minden Juci nénire a templomban, vagy gyülekezetben és vonatkozik a miniszterelnökre.

Két tört szám a Mérleg,  mi van a közös nevezőben.

Húzzon mindenki egy vonalat, egyik alá írja tisztességes, a másikban tisztességtelen.
Melyikbe tartozik?
Felejtse el a saját érdekeit és kérdezze meg magától, hogy a másik emberre nézve, mi volt a tisztességes.
Ugyanis, Isten ez alapján ítél minden embert.

Nem szabad Jézus neve mögé bújni, mert Jézus a szíveket vizsgálja és a cselekedeteket is látja.
Egy ideig megtéveszthetőek az emberek, sőt, bármeddig, a képmutatással, - ami nem más csak bűvésztrükk - de Istent senki se tudja átverni, és a számonkérés eljön minden ember életében.

Jó buli a vallás, jó palást, jó takaró. Jó védelem, ha mondom a hit és szeretet nevében teszek valamit.
De ha gonosz gondolatok, tisztességtelen szándékok és törvénytelen cselekedetek vannak e fogalom mögött, akkor mit ér a szó maga?
Semmit.
És ezt a legegyszerűbb ember is könnyen belátja.
A tartalom a lényeg.

Márpedig az én tapasztalatom, hogy azok a vallási intézmények, akik Jézus nevét használják, csak takaróként használják az Ő nevét, hogy bűvészkedhessenek, így az 'ők' kategóriában tartoznak.
Ugyanis az egész vallási intézményrendszerükben megjelenik a társadalmunkra jellemző 'ők' és 'mi' kategória. Nevezhetjük klérusnak és laikusnak, de inkább nevezzük nevén, annak ami; tehát vannak, akik vezetnek, és vannak, akiknek 'Hallgass' a neve. Akiket pedig vezetnek tisztességtelen dolgokra kényszerítik, azokat, akiket kiszolgáló személyzetüknek vélnek a tisztességtelen életükhöz, akiknek 'Hallgass' a neve, velük nem kommunikálnak. Amikor a kommunikáció szót használom arra gondolok, a hasznos jó cselekvésére kölcsönös partneri eszmecsere. Amikor azt írom no kommunikáció azt jelenti ez nem valósul meg. Nincs közös haszon, csak parancsosztás, érvényesítés és végrehajtás tisztességtelen célért, tisztességtelen eszközökkel.

Ebből látszik, hogy Magyarországon, - most erről az országról beszélek, mert ebben élek - mint az egyéb világi területeken, a vallási intézményekben is tisztességtelen és tisztességes kategóriára oszlik a rendszer. Vagyis sajnos létezik bennük az 'ők' és a 'mi' kategória.

Noha Krisztus éppen arra figyelmeztet, hogy közöttetek ne úgy legyen, mint a világban, aki vezet, az legyen mindenki szolgája és éppen a tisztességben és a szeretetben. Emberbaráti szeretetben a legmagasabb fokon.
Emberbaráti szeretetre pedig az igazság, a szeretet, és ebből kifolyólag a másik tekintetbevétele az igazságra  és a tisztességre való törekvés, vagyis a kölcsönös partneri kommunikáció a jellemző.
Ezért határozottan kimondható, hogy azon megállapítás miszerint a vallási intézmények által fenntartott bármilyen közcélú intézmény értéktöbbletet hordoz magán nem igaz, mivel reprodukálja a világi 'ők' és 'mi' sémát.
Mivel világi tisztességtelen, 'ők' kategóriába tartozó emberek vezetik azokat, akik - éppen most ezt - Jézus nevét takaróul használják, egyébként ha lenne máshol üres hely, akkor máshol lennének.

Jézus ugyanis kettesével küldte ki saját tanítványait, mint juhokat a farkasok közé.
És, ha gyülekezetben vannak, akkor vének felügyelete alatt, akik tisztességben szolgálnak mindenkit a tisztességre. Ehhez állami támogatást nem igényelnek.
Ugyanis Jézus neve egy és ugyanaz az Igazsággal, és a Szentséggel, vagyis a mi világunkban a tisztesség fogalmával.
Aki ez ellen cselekszik, Jézus ellen cselekszik, hiába mondja szájával, hogy Jézus nevében teszi.
Jézusban nem fér meg az 'ők' és 'mi' kategória, ahogyan félelem sincs.

Ez az egyszerű oka, hogy miért nem tetszik nekem az, ha a világi szociális intézményhálózatot az egyház veszi át. Mert nem elég, hogy a tisztességes és tisztességtelen kategóriák jelen maradnak, hanem még a képmutatásuk oka-folytán előbb vagy utóbb mindenki megbotránkozik Jézus nevében. Vagyis Jézus tisztességes nevében tesznek kárt, minden világi pogány előtt. Ezek az 'ők' kategóriában lévő tisztességtelenek rossz tanúbizonyságot adnak a világnak, a világ Megváltójáról. Ezzel megtérésüket akadályozzák, a már eleve a 'mi' kategóriában lévőknek, akik életükben már Krisztus nélkül is a tisztességesekhez tartoznak.

Egyébiránt is véleményem, hogy a szociális munka jelenlegi formájában Magyarországon nem professzionális, és főleg nem az egyházi fenntartásúak alatt, mert semmiképpen nem lehet, és szabad keverni a testvérek közötti szolidáris testvéri közösséget a világ felé, ki-kivilágító felebaráti szeretettel.
A keresztény intézményesített egyházak a szolidáris testvéri közösségük fenntartásához az államtól vesznek igénybe állami támogatást, ezért cserében az államtól vállalnak át állami feladatokat.
Semmiképpen nem valósul meg így a krisztusi testvéri közösség, és itt is megjelenik az 'ők' és 'mi' kategória. Ez nem lenne baj, ha bármilyen más csoportosulásról lenne szó, de mivel Jézus neve keveredik ezzel a csoporttal, olyan mintha azt akarná demonstrálni, hogy ez Jézus maga. Pedig ez nem igaz. Hiszen a tisztességtelennel keveredik. Jézus Krisztusban azonban nincsen 'ők' és 'mi' kategória, ami a Jézus nevét használó vallási intézményesített csoportosulásokban benne van.

Ez a kategóriai felosztás tehát reprodukálódik, gyorsan terjed, életünk minden részében jelen van, inkább hasonlítom a rákhoz.

Egészséges tisztességes krisztusi tanításokkal mindez nem lehetne, de a vallási vezetők, vagyis az 'ők' kategóriában lévők anyagi érdeke diktálja, hogy ez mindenhol jelen maradjon. Mivel nagyon félnek a számonkéréstől és a büntetéstől és fel nem foghatják, hogy a tisztességesek azok bárányok, és nem farkasok. Vagyis emberbarátok. Vagyis könnyen bocsájtanak a közös jóért az ellenségnek is.
Az 'ők' kategóriában lévők fel nem foghatják, hogy a jó cselekvése, mindenkinek hasznot hoz, és végre vége lenne, ennek a kategorizálásnak és tisztességes lenne a magyar társadalmi, közigazgatási, és gazdasági rendszerünk. Tulajdonképpen az 'ők' kategóriában lévők nem tudják mi az a hasznos jó.
Nem arról van szó, hogy ezt az 'ők' kategóriában lévők nem akarják, hanem arról, hogy ők félnek, a félelem bénítja őket, tudják, ha ők ezt engednék, hogy tisztességesek legyenek a hasznos jóért, szükséges lenne előtte, hogy várfalaikból előjöjjenek, így nyíltan lelepleződne minden bűnük, ettől pedig igen félnek, hiszen képtelenek a tisztességesre, ezért tudják a hatalmat át kellene adniuk azoknak, akik tisztességesek.

Egyébiránt erre így is, úgy is sor kerül. Számukra azért lenne jobb a megtérés, mert, ha a Király visszatér, jaj lesz nekik. Én pedig egyetlen egy bűnös halálát sem kívánom, főleg az örökké tartót nem. Ezért mondom nekik: térjetek meg a tisztességesekhez, vagy rögtön magához az Istenhez, minden ember Teremtőjéhez, bűnbánattal.

A bárányoknak pedig azt kell megérteniük, nem kell tisztességtelen vallási intézményben lenniük, ahhoz, hogy bárányok legyenek, a tisztességesek között. Evangélizálniuk is elég, ha ketten mennek, ehhez se szükséges vallási intézmény, még pénz se, sőt, három ruha se. Miért? Mert Jézus ezt mondta, Lk 10,1-12.

Vezetőink bűne az Égbe kiált.
Báránykák! Ez a világ.
'Ők' és a 'mi' kategóriák a világra jellemző.
Mi azonban mind egy helyen vagyunk.
Jézus Nevében, Jézus Krisztusban
az Ő szentséges Testében.
Ő szabadított meg e világ fogságából.


Áldott legyen az ÚR neve!


Nincsenek megjegyzések: