"Mert minden ember, akit megsértettünk és megbántottunk, egy azok közül, akiket Jézus testvéreinek nevezett. Amit pedig ellene követtünk el, azt Isten ellen követtük el. Minden ember a Krisztus testvére."

2013. október 13., vasárnap

Hogyan nevezzük? 2. rész


No és lám kis csalással, 14 perccel később, holnap, 00,02 akarom mondani: 12:02


Az első rész itt, Mi Jézus neve?

Én is azt gondolom, hogy miképpen és hogyan nevezünk mennyei dolgokat, amit nagyon ki se lehet fejezni földi szavakkal, nem Isten káromlás.
Ha hamis tanítást tesznek köRé, Mögé, akkor már igen.

Fordítás témában a Szent Lélek, és Szent Szellem kifejezésen a magyar fordítók, amióta a világ világ azóta fejtörés nekik, hogyan fordítsák le, helyesen.

Pontosan azért, mert leginkább Szél-t jelent.
A magyar szellem tőben is eredetileg szélt, vagyis szellőt jelent. Ellenben maga a szó a modern használatban eltorzult, és ezért a fehér-lepedős szellemként vonult be köztudatunkba. Ezért is bajos lett volna így fordítani a Bibliába.

Maga az eredeti kifejezés, amire utal inkább jelöli azt, hogy fizikai világban (is) létező, de nem anyagi természetű.

Ha egyébként - bárki kíváncsi lenne az én személyes véleményemre - ami hiszem bizonyos fokig Isteni megtapasztalás, nem is inkább szél, hanem emberi levegőáramlat, sóhaj, lélegzetvétel, ki- be- áramlás, sőt a legpontosabb talán a Lélegzet szó megjelölés lenne a Lélekre. Ami egyszerre használatos lehet, az emberre, mint Lélegre,
és használatos a mennyből kapott Szent Lélegre.
(Direkt írtam, hogy jól látható legyen, a k helyett a g.)

Ha a Lélek a mi mennyei vérünk, mennyei létünk fenntartója; a földi lélegzet a földi anyagcsere fenntartója, ezzel a hasonlattal könnyebb megértenünk, hogy Szent Lélekkel együtt lélegzik a saját Lelkünk az örök életben a mennyei Szent Lélekkel. Szent Lélek nélkül nem lehetséges mennyei lélegzetvétel. Mennyei élet sem.

A Szent Lélek szükséges a mi mennyei életünkhöz, benne van mennyei vérünkben. Isten gyermekeinek.
(Tegnap úgy mondtam neked 80% az ÚR Lelke bennünk, 20% saját... áááá, az a 20% is Tőle van, tehát 100% az ÚRé, és 2%-ban (azaz kettő százalékban) még mindig nem vagyok teljes, - e földi létben - mert nem tudok őszintén hálát adni a rossz dolgokért is, az ÚRnak. Na, ha ide eljutok és megtudom tenni, tökéletes leszek, mert szeretni fogom az ellenségeimet. Már földi létemben teljes lettem a bizalomban.)

---


Az egész világon egységesítve vannak a gonosz szokások, gonosz gondolatok, gonosz szellemiségek, jelek, jelképek, szimbólumok, vonalak, színek, számok, szavak és nem a szavakon, vagy nyelvjárásokon bukik  vagy áll valami, hanem a mögötte lévő tartalmon.

Hogyan lehetne másképp lehetséges, hogy idejön Magyarországra angolul prédikál és magyarul értjük meg a tévtanítását, és tesszük magunkévá noha más nyelven és más szavakkal mondta?
Azt mondja: Spirit
Nem a szó maga az ördögtől való, hanem, amit mögé tesznek.

Látható, sem a Szellem, sem a Spirit szó önmagában nem hordoz, sem jót, sem gonoszat. Mint ahogy egy háromszög sem.

A tanítást kell vizsgálnunk, hogy ki tudjuk hajítani a rosszat és felismerjük az Igazat, ha ugyan vesszük a fáradtságot, hogy megértsük, mit is akart mondani, - mit gondolt - a másik ember, vagy a Biblia, azokkal a szavakkal, jelekkel, történetekkel stb.


Azok, akik keresik a mennyei örök Igazságot, azoknak a Szent Lélek is segítségükre van. Személyes életükben és gondolataikban. Az ÚR nem hagy minket árván, kétségeinkkel és kételyeinkkel. Segítségünkre siet, csak halljuk is meg!


Első részt lásd itt: Mi Jézus neve?
Még ma készítek egy + anyagot ehhez. (Szólhat-e hozzánk az ÚR - Egy gondolat )


Nincsenek megjegyzések: